Online Afsprakensysteem
Huidtherapeuten in de regio Nijmegen e.o. introduceren een online afspraken systeem

Drie huidtherapeuten in de regio Nijmegen (Dukenburg, Wijchen en Beuningen) werken samen met één online afspraken systeem. Patiënten kunnen hierdoor via internet bij de drie huidtherapeuten hun eerste afspraak maken. Zij kunnen dan kiezen bij welke huidtherapeut, op welke locatie en op welk tijdstip zij een afspraak willen maken. Voor paramedici, waar huidtherapeuten onder vallen, is dit uniek. Alleen het Flevo Ziekenhuis in Almere heeft een soortgelijk afsprakensysteem.

Huidtherapeuten zijn over het algemeen niet zo goed bereikbaar omdat zij vaak part-time werken en tijdens behandelingen de telefoon niet op kunnen nemen. Een antwoordapparaat lijkt dan een voor de hand liggende oplossing. Maar dat is schijn: uiteindelijk moet er toch weer gebeld worden om een afspraak te kunnen maken. Patiënten hebben immers geen inzage in de agenda van de huidtherapeut.

Dit probleem hebben de huidtherapeuten innovatief opgelost door één gezamenlijke internetsite te laten maken vanwaar patiënten direct een afspraak in de agenda van de geselecteerde huidtherapeut kunnen maken. De patiënt ontvangt van de afspraak een bevestiging per email terwijl de huidtherapeut de informatie ontvangt over de aandoening (klacht) van de patiënt. Hiermee verloopt ook de intake – de eerste afspraak – veel efficiënter.
Het is voor de patiënt vooral een betere service. Op elk moment van de dag kunnen zij immers een afspraak maken.

Het afspraken systeem is vanaf vrijdag 1 september beschikbaar.

http://regionijmegen.huidtherapie-portaal.nl